Min Sydamerika Billedbog

Madkultur I Sydamerika er maden meget præget af ris og bønner, men du kan være sikker på, at der altid er noget lækkert, krydret og dampende varmt at sætte tænderne i. Vi har et bud på lækre nationalretter, som du bare skal smage! Gryderetter kan du få mange steder! Flere af landene har deres egen version af cazuela, hvor grøntsager og kød bliver kogt sammen og serveret i en lergryde. I Brasilien derimod står den på feijoada – en gryderet med bønner. I Ecuador og Peru er de glade for grillet marsvin, og det smager ganske godt – næsten som kylling. Smag det fx i Cuzco eller Baños, det er som om, det er ekstra lækkert i stemningsfulde omgivelser! I Argentina kan du ikke komme uden om saftige bøffer, men Argentina og Chile er også kendt for de lækre empanadas – en slags pirogger med fyld af krydret oksekød og ofte også søde kartofler og rosiner eller andre ting. Ceviche er en ret bestående af rå marineret fisk, og du kan prøve den i mange af de sydamerikanske lande, da det er en af hofretterne! Især er Lima verdensberømt for sin gode Ceviche. Det er altså ikke kun Japan, der kan det der med rå fisk! 30 SE FLERE REJSER PÅ CCTRAVEL.DK

RkJQdWJsaXNoZXIy ODAxODE=